top of page
  • Foto van schrijverPythagoras

Planet Earth

Bijgewerkt op: 22 jan. 2018

Before I start working with people or companies I always ask them to watch the documentaties "Before the flood" and "An inconvenient truth" both easily to findon Netflix or youtube. Als je kijkt naar de documentaries from Al Gore and Leonardo do Caprio, kun je niet anders dan concluderen dat het anno 2018 niet goed gaat met de planeet aarde.

Dat er vast betere docu's zijn over dit onderwerp, maar tegelijkertijd maken ze goed duidelijk dat het niet goed gaat met planet earth. De wetenschappers rollen over elkaar heen met discussies over welk probleem nou het meest urgent is. Is dat de opwarming van de aarde? De vervuiling van de zeeën, overbevolking, een overschot aan afval of uitstoot can carbons, of toch een gebrek aan grondstoffen, energie, zoet water of juist zuurstof?

Net zo goed als over waar we moeten beginnen. Bij de vervuilende kleding industrie? De voedselketen? De verarming? De kindersterfte? Of juist de natuurlijke aanwas? De plastics of al het afval? De CO2 uitstoot van woningen? Of de bedrijven? F transport?

En net als de veelheid aan oorzaken is zijn er vele oplossingen: van energie zuinig tot energieneutral en van milieubewust tot duurzaam tot cradle to Cradle, tot de circulaire economie. Gaan we de oceanen aanharken, over op afbreekbare plastics of gewoon helemaal stoppen met plastics? Wordt het zon of toch wind energie? En waar gaan we dat opwekken? Op weilanden, op zee of toch maar in de woestijn? Gaan we duurzaam opwekken of gewoon ons verbruik nihileren? Eerst isoleren of gewoon duurzaam opwekken? Enkele verpakking of gewoon helemaal niet verpakken?

Zoals wel vaker leiden er vele wegen maar Rome. Niet een is de waarheid. De standaard, de oplossing is even tijd als plaats gebonden.7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page